Podwyższone ciśnienie

podwyzszone-cisnienie_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • przeczytałam tutaj, że przy wysokim ciśnieniu należy wyeliminować sól z jadłospisu. Czyli sól podnosi ciśnienie. Co jeszcze? Jakie przyprawy i dania ?...(więcej)
  • czy ktos moze wie jakie sa najlepsze cwiczenia na wzmocnienie serca tak aby nie dopuscic do podwyzszonych stanow cisnienia?...(więcej)
  • wiele się pisze o wysokim ciśnieniu i jego skutkach, ja chciałabym wiedzieć czy można jakoś wpływać na swoje ciśnienie(nie wiem np. zachowaniem)aby unikać podwyższania ciśnienia?...(więcej)

Forum -> jakie ćwiczenia?

Tytuł:jakie ćwiczenia?
Autor:lisek
11.8.2010, 12:22
czy ktos moze wie jakie sa najlepsze cwiczenia na wzmocnienie serca tak aby nie dopuscic do podwyzszonych stanow cisnienia?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

podwyzszone-cisnienie_ciekawostki

Ciekawostki

Bradykardia
Przyczyną bradykardii jest również choroba niedokrwienna serca, kardiomiopatia lub inne wady serca. Bradykardia może również być rezultatem zażywania leków, toksyn oraz narkotyków.

Czy wiesz, że...

Nadciśnienie - objawy
Jednym z głównym objawów nadciśnienia jest wyższe ciśnienie tętnicze: skurczowe o wysokości 140 mmHg (i więcej), rozkurczowe: 90 mmHg (i więcej). Niekiedy symptomy są niezauważalne, a pacjent o nadciśnieniu dowiaduje się podczas rutynowej kontroli lekarskiej.

Polecamy

Prawidłowe ciśnienie krwi
Kiedy nasze ciśnienie krwi wynosi więcej niż przyjęta norma i utrzymuje się przez dłuższy okres czasu, mówimy wtedy o nadciśnieniu. Podwyższone ciśnienie uszkadza ściany naczyń krwionośnych, co powoduje odkładanie się na ich ścianach cholesterolu oraz innych związków tworzących blaszki miażdżycowe.

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Chociaż jest stosowany w praktyce lekarskiej od lat dwudziestych ubiegłego wieku (wprowadzony do leczenia w 1922 r.). Leczenie bólu ostrego i przewlekłego przy użyciu substancji metamizol, podawanej w formie doustnej lub parenteralnej było wielokrotnie poddawane ocenie klinicznej.